Fáradt Blog

Megkíséreljük eljuttatni az olvasót a szellemi mélypontra.

Friss topikok

2008.10.31. 18:36 Téglatyúk

BLOGUNK MAI TÉMÁJA: Egy kis történelem…(amit jobb elfelejteni)

Számos olyan esemény történt a múltban, melyekről a történészek nem tudnak, vagy ha tudnak mélyen hallgatnak. Ilyen Pálduai Szent bonifácz története. Téglatyúk és Parafamki elhatározták, hogy utánajárnak a régi sötét históriának és rekonstruálják az eseményeket.

 

Kutatta: Téglatyúk és Parafamaki

 

 

 

1681-ben Pálduai Szent Bonifácz, 5 caravellával, és száznál is több lélekvesztővel, illetve egy gumiabronccsal (amiben a néhai Vancsik Tibor politológus ült) indult tragikus útjára, melyet mindenki támogatott Baszföldön, akinek nem volt hermafrodita békája vagy gázsütője.

 

1683-ban értek partot Malamba szigetén az ősi Marakka-marakka törzs lakhelyén, a 2 éves hányadtatásokkal és különféle nem kívánt koituszokkal és terhességgel tűzdelt utjukról. (csak férfiak utaztak és egy különösen alacsony zsiráf csak a rend kedvéért, valamennyien teherbe estek, de terhüket a hosszú út során egyazon hordóba ellették)

 

A marakka-marakka törzs királya, a VÉGSŐ BAGOLY isten nagy tisztelője Bögűr, barátságosan viseltetett a hódítók iránt, ikerlányát kivánta hozzáadni Szent Bonifáczhoz. Az azonban megsértődött azon, hogy nem saját magát, vagy legalább fiát ajánlotta fel, és 10% részesedést kért a banánültetvényekből. Így miután rettenetes haragra gerjedt mondják akkori rézművesek, hogy Bögür ikerlányával verte agyon a nagy vezért, azzal fejbevágva és a lány úgy tört szét a király fején, mint holmi cserépkályha, míg a törzs többi tagját rabszolgának fogta el, és egy óriási gödröt ásatott velük, hogy megtalálja annak alján a gyerekkorában elveszített bálnáját.

 

A törzs varázslója a monda szerint őrülettel megátkozta a betolakodókat, akik ezután, főleg agyagkorsókkal, és hüvelyes magvakkal közösültek. Szent Bonifácz 16 hónapig élt abban a hitben hogy egy 3 literes kanna hordja 10 ikerfiát, háborodott elmével egésznap a nemiszervét mosta a tengerben hol „nem ütközik az erdőtűz az egyezségbe” hol pedig „akkor is a maranga a legjobb autó” felkiáltással. Végül egy bajtársa (aki szintén megháborodott), azt hitte hogy Bonifácz egy kőbánya, és kibányászta.

 

Ez a tragikus kimenetelű hódító hadjárat úgy él a spanyol emlékezetben, mint az a nap amelyet megszentségtelenített a körte.

 

Gondolkozzunk mindezeken

 

Mert hamarosan alászáll a Padlásegér

 

Téglatyúk és a Parafamaki

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://faradtblog.blog.hu/api/trackback/id/tr43742758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása